3 tips till en gott kaffe

Den 29 september firas internationella kaffedagen. Vi svenskar dricker i genomsnitt 3 koppar kaffe om dagen. Om man är en av alla oss kaffeälskare som bidrar till den höga konsumtionen, varför så nöjas med mediokert kaffe? Här kommer 3 tips till hur man får det goda kaffet, så som man önskar det. Oavsett hur man brygger sitt kaffe, så har det naturligtvis stor betydning att kaffebönorna är av högsta kvalitet. Därtill är det viktigt att bönerna eller den färdigmalda produkten är färsk.

Moccamaster

För den som föredrar bryggkaffe, så är Moccamasters bryggare ett bra val. Moccamaster är flerfaldig testvinnare och den enda kaffebryggaren av sin typ som fått ECBC-godkännande (European Coffee Brewing Centre). En utmärkelse som endast ett fåtal kaffebryggare i Sverige innehar. En av de faktorer som ger en god smakupplevelse från kaffet, är att det bryggs i rätt temperatur. Här träffar denna välkända holländska tillverkare rätt vid varje bryggning. Moccamasters bryggare är härutöver kända för att vara energieffektiva och långlivade, förutom det goda bryggresultat maskinerna levererar. Det finns många olika modeller att välja mellan från Moccamaster. Men med samtliga modeller får du en elegant design och som sagt ett gott bryggresultat – varje gång.

Helautomatiska Espressomaskiner

Med någon av de bättre helautomatiska espressomaskinerna från Siemens, får du många valmöjligheter. Här kan jag rekommendera deras modell som heter EQ7. Denna träffar, liksom Moccamasters bryggare, rätt temperatur varje gång.  Denna typ av kaffemaskin ger många praktiska fördelar. Du kan få ett gott kaffe cremé, vilket påminner om klassiskt bryggkaffe, men med en mer fyllig smak. Men du kan även få cappuccino, kaffe latte eller en macchiato med ett enkelt tryck. Varje kopp bryggs genom att maskinen först maler bönorna, och på grund av det så är varje kopp bryggd på färskmalet kaffe.

Kapselkaffe

Tillverkaren Nespresso levererar kaffemaskiner som brygger kaffe från kapslar. Du kan välja bland olika sorter, och varje gäst kan få sin egen favorit. Kaffet har en relativt god smak, men den största fördelen med deras maskiner är enkelheten. Om man inte dricker kaffe så ofta, men gillar att invitera gäster på fika, så är det ett utmärkt val. Nackdelen men denna typ av kaffemaskin, är att man måste se till att ha deras specifika kapslar hemma. Dessutom bliver kaffet dyrt per kopp, om man är en stor kaffeförbrukare. Som ett sista tips, oavsett kaffetyp, så bör man servera kaffet tillsammans med en liten bit mörk kvalitetschoklad, när man har gäster. Det ger pricken över kaffe-i-et.

Call Us