9 sätt att piffa till hemmet under vintern

Svenska vintrar är ofta kalla, slaskiga och ganska tråkiga. We feel you! Därför är det fullt förståeligt om du känner dig lika sugen som oss på att fixa i ordning hemma i vinter.

Här är 10 tips till dig som vill piffa till hemmet under vintern på nolltid!

  1. FOKUSERA PÅ LJUS I HEMMET

Vad är mysigare i vintermörkret än några tända ljus? Inte mycket! Investera  därför i några riktigt fina doftljus. Det sprider både värme, ljus, fantastisk doft och kan också med fördel användas i designsyfte! Vi skulle rekommendera lite kryddigare dofter som vanilj eller pepparkaka nu under vintern.

  1. NYA SÄNGKLÄDER

Unna dig nya sängkläder som gör det ännu mysigare (om möjligt) att ligga kvar lite extra i sängen på helgmornarna. Spana in Georg Jensen Damask.se för att hitta kvalitativa och stilrena sängkläder!

  1. MÅLA OM

Att måla om är ett enkelt och relativt billigt sätt att skapa nytt liv i rummet. Åk till närmsta färgbutik för att få tips om färgval och produkter. Sen är det bara att dra på dig den där gamla urtvättade t-shirten som vi alla har och sätta i gång!

  1. GRÖNT ÄR SKÖNT

Nu under vintertid är ett ypperligt tillfälle att kika på lite nya växter. Att byta ut blommorna hemma gör ofta stor skillnad och passa på att lyxa till det med lite nya krukor när du ändå är på gång! Dessutom är blommorna inte bara vackra utan ger oss även syre som förbättrar humöret. Win win alltså!

  1. DIY-PROJEKT

Do it yourself alltså. Här handlar det om att ta något du redan har, och göra om det till något nytt. Något som är väldigt populärt är att göra om IKEA-prylar och beskrivningar på detta hittar du enkelt på internet. De enda förkunskaperna som krävs är en stor skopa tålamod blandat med kreativitet, men har du det så har du en fullträff!

  1. SECOND HAND

Leta reda på närmaste loppis eller second hand-butik och gå loss! Det är svårt att hitta mer prisvärda och unika prylar någon annanstans. Dessutom slår du ett slag för miljön genom att handla second hand. Bra för samvetet alltså!

  1. SMÅ DETALJER GÖR STOR SKILLNAD

Nu när julen är utstökad och vardagen kommit tillbaka kan det var hög tid för en mini-make over därhemma! Ofta räcker det med att ändra några detaljer för att helheten i ett rum ska förändras. Stegfabriken.se har de klassiska väggstegarna som går att variera i oändlighet beroende på vad som ställs på de. Varför inte ställa små plantor eller färska örter på en stege i köket för att få in en minimalistisk känsla? Eller kanske i badrummet med några ihoprullade handdukar för den där exklusiva hotell-känslan? Ja, tack säger vi!

  1. SIST MEN INTE MINST

Slutligen vill vi påminna dig om att hålla ut! Även om vintern ofta känns jobbig, finns det också en charm i att glida runt hemma med en kopp té och raggsockor. Innan vi det ordet av är ljuset och våren är så hang in there!

Call Us