Allt du behöver veta om räntefria lån

Räcker inte semesterkassan till Thailand i år? Kanske har du sparat ihop till flygbiljett och hotell, men behöver lite extra pengar till äventyr och nöje. Med ett räntefritt lån kan du boosta semesterkassan utan att betala något alls i ränta. Här berättar vi allt som är värt att veta om räntefria lån, hur du söker och var du kan hitta det bästa räntefria lånet på den svenska marknaden.

 

Räntefria lån i ett nötskal

 

Idén med räntefria lån är att du som låntagare ska slippa betala ränta på ditt lån. Vanligen är det smålån i form av SMS lån, microlån, blancolån och snabblån som erbjuder ett första lån utan ränta. Tanken är att du ska kunna testa ett kreditbolag kostnadsfritt och därefter förhoppningsvis också fortsätta låna hos samma kreditbolag i framtiden. I de flesta fall är det alltså bara en gång som du får låna räntefritt hos en och samma långivare.

 

Hitta marknadens bästa räntefria lån

 

Det är fortfarande många fler långivare som erbjuder lån utan UC än de som erbjuder lån utan ränta. Därför kan det ta lite tid att hitta ett räntefritt lån. Samtidigt är det inte alla långivare som håller vad de lovar. Som låntagare bör du ställa samma höga krav på ett räntefritt lån som på ett vanligt snabblån. Ett lån ska vara tryggt, säkert och billigt. Har du inte ansökt om snabblån tidigare eller är osäker på hur ett räntefritt lån fungerar kan det vara en bra idé att söka via en låneförmedlare.

Fair-laan är ett av marknadens populäraste jämförelsetjänster på nätet. Som låneförmedlare jämför de lån från ett trettiotal olika kreditbolag för att ge dig bästa möjliga lösning. Tjänsten är snabb, kostnadsfri och helt utan förpliktelser. I två enkla steg väljer du önskat belopp och typen av lån du letar efter. Sökandet startar automatiskt. Tänk på att du måste vara minst 18 år för att kunna ansöka om lån online.

 

Räntefritt lån – inte samma som gratis lån

 

Många förväxlar räntefria lån med gratis lån och upptäcker kort efter att ha skrivit under låneavtalet att lånet faktiskt är bland de dyraste på marknaden. Det beror på att man inte har kontrollerat hur det står till med de administrativa kostnaderna för lånet. En del kreditbolag marknadsför sina lån som räntefria, men håller tyst om deras skyhöga avgifter. I princip alla lån har någon form av avgift knutet till lånet. Vanliga exempel på detta är uppläggnings- och aviavgifter. Dyra straffavgifter kan tillkomma om du är sen med att betala tillbaka lånet. Se upp med dolda avgifter som inte anges i ditt lånekontrakt.

Räknar man ihop alla avgifter kan ditt räntefria lån potentiellt visa sig vara ett ganska dyrt lån. Därför är det extra viktigt att först ta reda på vad ditt lån kommer att kosta, innan du skriver under låneavtalet.

I sällsynta fall kan ett räntefritt lån också vara ett gratis lån. Då betalar du varken ränta eller avgifter för ditt lån. Du betalar helt enkelt bara tillbaka pengarna du lånat. Låter det för bra för att vara sant? Det kan det vara, men på senare tid har det faktiskt blivit alltmer populärt med förstagångslån som både är räntefria och helt kostnadsfria.

 

Call Us