Bra tips när du ska duka bordet

Kanske det är dags att duka upp till fest, men du vet inte riktigt var du ska börja eller vad du behöver? Du kan hitta bra saker till bordsdukning hos Kitchen Living Dining. Sedan kan du även ta del av våra tips om hur du bäst dukar bordet. Det oavsett om det är födelsedag, midsommar, jubileum, bröllop, dop eller konfirmation.

En bra första sak att tänka på, det är att en bra bordsdukning, den tar tid. Så börja med den i god tid, gärna ett par dagar före det är dags.

Utgå från vad det är för anledning

För det första, ta hänsyn till anledningen till festen. Är det en formell händelse som ett dop, en konfirmation eller ett bröllop? I så fall kan du sträva efter en elegant och klassisk dukning. Det innebär vanligtvis en vit duk, stilren servis och noggrann placering av bestick och glas. Det är en bra startpunkt, men kom ihåg att undvika att göra bordet för stelt.

För en högtidlig fest kan du använda en enfärgad duk som bas och sedan skapa kontraster med dina val av dekorationer och detaljer.

Om festbordet ska matcha ett mer avslappnat sällskap, kan du hoppa över den strikta formella stilen. Det är då du kan skrynkla till den vita duken eller välja en färgad duk. Använd gärna dukar i varma och avslappnade färger som ger en mer ledig och inbjudande känsla runt bordet.

Skapa en harmonisk atmosfär på ditt festbord

För att undvika ett alltför kontrastrikt bord, sträva efter en harmonisk och enhetlig känsla. Om du har valt en mörkgrön, blå eller rosa duk som bas, välj då servetter i dämpade nyanser inom samma färgskala.

För att undvika att bordet känns alltför tungt är det bra att inkludera ljusa inslag. Dekorera med vita blommor. Dessa vita blommor kan också kombineras med blommor i nyanser som matchar din duk, gärna i något ljusare nyans.

Använd gärna vita tallrikar på en mörk duk, men se till att mjuka upp kontrasten. Du kan åstadkomma detta genom att placera massor av vita ljus och blommor på bordet. Om du föredrar färgade tallrikar på en mörk duk kan detta skapa en mer harmonisk övergång mellan färgerna.

Call Us