Med en egen utedusch på altanen är du redo för nästa värmebölja och kan utan bekymmer svalka av dig närhelst det passar. Många har idag redan antingen pool, spabad eller bastu och vad passar då bättre än att komplettera med en utedusch i närheten. Att bygga en egen dusch på altanen behöver inte vara svårt. Innan du börjar tipsar vi om tre lösningar för utedusch på altan.

Gasol

En av de mer vanliga utomhusduscharna har ofta en gasolvattenberedare som på ett mycket effektivt men gynnsamt vis kan värma upp vattnet. Det har den stora fördelen att det går snabbt att få till varmt vatten och man slipper stå utomhus och vänta på att vattnet ska få upp hettan, det är också bättre för miljön än när man behöver spola länge innan vattnet blir varmt. Gasolen kan du lätt dölja på altanen med exempelvis en trälåda.

Soluppvärmning

Ett annat alternativ är en soluppvärmd utomhusdusch. En soluppvärmd utedusch syftar på en trädgårdsdusch där vattnet värms upp av solens energi. Du bör därför alltid installera den här sortens dusch på en plats som har rikligt med solljus. Du ansluter din trädgårdsslang till den soluppvärmda duschen, och sedan fylls duschen upp med omkring 20 liter vatten beroende på vilken duschmodell du väljer. Altaner brukar ju bada i solljus så den här lösningen passar många redan befintliga altaner.

Trädgårdsslang

En tredje lösning är en trädgårdsdusch. En dusch som helt enkelt installeras i utkanten av din altan mot trädgården. Den består av ett duschhuvud, vattenledningar och ventiler. Vattnet kan komma från en trädgårdsslang, alternativt kan källan vara samma som din bostad har. En trädgårdsdusch kan vara sluten eller inte, ha golv och hyllor – den kan se ut precis som du önskar att den gör. 

Där har du tre olika alternativ som möjliggör drömmen för dig och din familj om utedusch på altan.

Call Us