Färgglada och starka intryck i Tokyo

Japan är ett av de mest utvecklade länderna i världen och samtidigt spelar de en stor roll i den internationella ekonomin och politiken. Samtidigt har landet en väldigt speciell förkärlek för färgstarka skyltar, stämning och knasiga upplevelser – kort sagt en våldsam färgrik gatubild.

Vi känner alla till landet som har alla typer av bisarra upplevelser. Här kan du bland annat få rensat öronen av en kypare under restaurangbesöket. Eller betala 6000 kronor för att få folk till att skratta åt dina skämt. Japan kan så mycket mer än bara ris, sushi och konstiga tv-program med väldigt speciell typ av humor. Funderar du på att hoppa ombord på ett plan och bege dig österut, kommer här några tips på vad du kan uppleva i Japans vackra huvudstad Tokyo.

 

Skyskrapor, topprestauranger och ljusskyltar

Vill du ha en färgstark upplevelse så är huvudstaden Tokyo en riktigt spännande destination. Här kan du uppleva alla typer av färger ute på gatorna, som kvällstid är upplysta med lysande skyltar, gatupratare med pyntade ljusslingor och blinkande lampor i alla regnbågens kulörer. Förutom självlysande skyltar kommer du också att uppleva att vara omgiven av futuristiska skyskrapor i betong, glas och stål.

Önskar du en en stor kulinariska upplevelse är Tokyo definitivt värt ett besök. Just nu finns cirka 160 000 restauranger i staden, där det bara i 2008 gavs hela 227 Michelin-stjärnor. Ska den kulinariska upplevelsen vara väldigt speciell så rekommenderas ett bord på en topprestaurang i hjärtat av Tokyo, där du kan njuta mat och dryck från 47:e våningen.

 

Umgås till vardags med karaoke

En väldigt speciell del av Tokyo och Japan generellt, är landets ledande toppunderhållning – nämligen karaoke. Karaoke fungerar dock inte som vi i väst gärna föreställer oss, på en stor scen med gigantiska högtalare och förväntansfull publik.

Karaoke är lite på samma nivå som när vi tar en fika med några kompisar efter jobbet. När du i Japan träffar vänner efter jobbet, görs det i små privata rum med glittrande discokulor, laserljus och mikrofoner. På de största karaokedjorna har man gått ”all in” på inredning, lampor och diverse skyltar, precis som en lobby på ett hotell.

 

Helgalna automater

Japaner gillar automater och är finns det miljontals. Japan har cirka 127 miljoner invånare och antalet automater är uppe i 1 automat per var 23:e invånare. Automaterna finns i stort sett runtom i hela landet. I dessa färgglada maskiner som ofta är späckade med skyltar och bilder att dra uppmärksamheten till sig, kan du skaffa allt från toalettrullar, ägg, blomsterbuketter och fotmassage. Det är alltså inte som våra sjukhusautomater här hemma där det går att välja bland choklad och småpåsar med chips eller godis.

Call Us