Hitta sms lån – så gör du

Att hitta ett passande sms lån kan kännas lite svårt med tanke på det stora utbudet. Hur gör du för att pricka in rätt låneprodukt?

Det första du bör göra för att hitta sms lån är att titta på en eller flera jämförelsesidor som sammansätter information om aktuella lån och deras villkor. När du hittat bra sajter som du tycker om titta på följande:

  • Hur ser lånebeloppen ut? Vad har långivarna angett som möjliga lånebelopp?

  • Hur mycket behöver du låna? Låna aldrig mer än du behöver.

  • Hur ser avbetalningstiden ut? I de flesta fall handlar det om 30 dagars avbetalningstid vilket betyder att du endast har en månad på dig att betala tillbaka lånesumman med ackumulerad ränta och avgifter.

  • Vad händer om du inte kan betala tillbaka lånet efter 30 dagar?

  • Vilka krav ställer långivaren på dig? En del långivare vill att du visar en månatlig inkomst, medan andra inte gör det. Kontrollera vad du behöver visa för dokument innan du ansöker om ett lån.

Informera dig om krav och villkor innan du tar ett lån

Bland det viktigaste du måste göra är att vara informerad om vad ett lån har för krav och villkor innan du tar det.

Vilka frågor bör du besvara i sådana fall? Här kommer några av de viktigaste:

  • Vem är långivaren? Ifall du lånar från en bank är den frågan ganska lätt att besvara men vill du ta ett sms lån är det alltid bra att undersöka företaget lite noggrannare. Snabblån lånas ut av alternativa långivare och inte banker. Därför är det av stor vikt att veta ifall företaget är licenserat och vem som står bakom det.

  • Hur ser räntan ut? Snabblån har betydligt högre ränta än banklånen. Kontrollera vad den ligger på och begär gärna en preliminär amorteringsplan där du kan se hur avbetalningen kommer att se ut

  • Kontrollera vilka avgifter tillkommer och hur höga de är. Olika långivare har olika typer av avgifter. Din uppgift är att veta hur stora de är och när de ska betalas.

När är ett lån befogat?

När är ett lån egentligen befogat? Det är en bra fråga som många inte vet svaret på. Enklast kan man säga att ett lån ska du ta för något du inte kan utan.

Ett bra exempel är inköp av bostad. Att äga ett eget hus eller lägenhet är mångas dröm och utan tvekan ett av de mest viktigaste inköpen i ens liv. Många svenskar har ett bolån som de avbetalar tillsammans med sin partner. Samma gäller även lån för inköp av bil. Sådana typer av lån brukar tillhöra banksektorn. Med andra ord är det bankerna som lånar ut större summor pengar som finansierar inköp av boende eller bil.

Många lånar för att renovera sin bostad, att byta tak, bygga om eller bygga till sitt hus. Det är också bra anledningar för att låna pengar.

När ska du inte låna? Låna inte pengar för att köpa ny mobil eller kläder. Ett annat tips är att inte låna pengar för att göra en betalning på ett redan befintligt lån. Kontakta istället din långivare och försök att omstrukturera lånet så att du kan betala det.

Call Us