Investera i din bostad med dubbla altandörrar

Största pluset med en dubbel altandörr är att ni får en imponerande panoramavy över till exempel er terrass, trädgård eller altan.

Med en dubbel altandörr kan ni välja om ni vill öppna en dörr, eller båda dörrarna, ut mot er uteplats. Det finns dörrar som är både täckta och dörrar som är glasinfattade, och det finns med eller utan spröjs – det är ert hus och era val.

Lika eller olika?

När ni köper en ny altandörr med dubbla dörrar så kan ni välja om ni vill att dörrarna ska ha samma mått eller om den ena dörren ska vara bredare än den andra.  Både och är snyggt och det är en smaksak vilket man föredrar.

Väljer ni att ha olika breda dörrar så går det att välja till en Spärr eller ett lås så att ni kan låsa till exempel den smalare dörren och endast öppna och använda den bredare.

Många val

Valen slutar dock inte vid val av dörr och material på dörren utan er vallista fortsätter med:

  • vilket håll ska era dörrar öppnas åt, utåt eller inåt? Tänk på vilket som är mest praktiskt för er.
  • Färg på er dörr, samma som huset eller i en helt annan färg? Ni kan ha en färg på insidan av dörren och en annan på utsidan av dörren om ni vill.
  • Två glas ruta eller tre glas ruta, vilket föredrar ni? Läs på och se vad skillnaden är och vad som passar bäst hos er innan ni gör ert val.
  • Vilket glas ska ni ha? Ni kan välja mellan vanligt klart glas, så kallat energiglas, glas med insynsskydd – råglas, ett ljuddämpande glas eller ett laminerat säkerhetsglas.
  • Tröskel och handtag. Vad vill ni ha för tröskel? Samma som i resten av huset? Och handtag på dörren, ska det matcha de övriga dörrhandtagen? Faller ni gör ett nytt handtag kan ni välja att byta ut alla handtag i huset mot de nya ifall ni vill att alla ska matcha.

När ni gjort alla val så är det bara att beställa era nya dörrar och vänta på att er nya dörr ska levereras. Se mer på SparFonster.

Call Us