Kom igång med SUP paddling

SUP står för Stand up paddle och det är en kul grej att sysselsätta sig med. Det du behöver ha för att komma igång är en SUP bräda samt en våtdräkt. Det finns idag många olika brädor att välja på. Det finns de som är uppblåsbara så väl som de som är hårda. SUP är en kombination av surfing, fast att man står upp och tar sig fram med hjälp av en paddel. Det är en urgammal teknik detta med att stå upp och paddla, men den vi gör idag, den kom till på Hawaii, under 1960-talet. Det var då ett snabbt sätt för surflärare att komma ut till sina elever bland alla vågor. Det användes även av surfare för att snabbare komma ut till de stora vågorna.

Köp en bra SUP bräda

Det är bra att satsa på en bräda för SUP om du vill testa på sporten. Du kan satsa på en Surfmore sup. Är du nybörjare på detta med att paddla så är det inte fel att satsa på en uppblåsbar bräda. Den är enkel att ta med, enkel att blåsa upp och alla i familjen kan använda den. En uppblåsbar SUP är bra eftersom om du faller så kan du inte råka slå dig på själva brädan. Om du vill så kan du satsa på en introduktionskurs inom SUP. Det finns flera sådana runt om i landet. För att paddla SUP är det inte bara bra att ha en SUP bräda, du bör även satsa på en bra våtdräkt. Det går dock bra att även paddla in dina badkläder om du föredrar det.

Bra träning för hela kroppen

Genom att du står upp och paddlar så ger det dig en superbra träning för hela din kropp. Det eftersom du använder hela kroppen i rörelsen. Du tränar ben, mage, bröst och armar på det viset.

Call Us