Kontorsstol – en del av kontorets utrustning

Rätt kontorsstol kan göra mycket både för din arbetsdag och kropp. Den är utan någon tvekan en av kontorets allra viktigaste utrustningar. Det är allmänt känt att kontorsfolk sitter under sin arbetsdag vilket sätter stolen i fokus.

Vilken kontorsstol passar egentligen bäst för dina behov? Helst bör du välja en som följer dina rörelsemönster på ett behagligt sätt och hjälper dig att sitta bra utan att rygg och ben tar stryk.

Sittiden är viktig vid val av kontorsstol. Ju längre sittiden är, desto högre bör ergonomifunktionen vara. Om du har några speciella behov eller fastställda ryggproblem är en ergonomisk kontorsstol ett måste oavsett sisttiden.

Vanliga funktioner för kontorsstolar

Majoriteten av de moderna kontorsstolarna ett flertal olika inställningsfunktioner. Tanken bakom dessa är att kunna justera dem för bästa stöd och komfort.

Låt oss titta på de vanligaste.

  • Justerbar sitthöjd – en av de grundläggande funktionerna för kontorsstolen där tanken är att få bra stöd för fötterna

  • Ställbart djup – för personer med långa ben är det extra viktigt att kunna justera sittdjupet

  • Ställbar höjd för ryggen – den funktionen gör det möjligt att ställa in ryggstödet i en passande position för ryggs längd.

  • Vinklad sits – den vinklade sitsen öppnar höftleden något som i sin tur är gynnsamt för blodcirkulationen.

Provsitt alltid

Det viktigaste du bör ha i åtanke när du står inför valet av en kontorsstol är att alltid provsitta den innan inköp. Väljer du att handla online, vilket omöjliggör en sådan provsittning, kontrollera extra noga hur det står till med returrätten. Varför? Jo, om du får in en stol som du tror kommer att passa och verkar bekväm men den visar sig vara helt fel, måste du få kunna återlämna den utan några extra kostnader eller avgifter. I regel enligt svensk lagstiftning ska du kunna göra det men kontrollera alla regler innan beställning.

Call Us