Det är ofta i livet som vi behöver snabba pengar. Det kan vara alla möjliga saker som oväntat inträffar och som gör att vi snabbt behöver kunna få fram kontanter för ett köp som vi känner att vi behöver göra. Dessa typer av köp kan variera mycket. Det kan handla om köp av resor – mycket vanligt – eller kläder, hemelektronik, utbildningar och annat.

Ett vanligt köp som kan komma plötsligt är ett bilköp. Det är inte ovanligt nuförtiden att man drar ut på bilköpet men om man helt plötsligt väntar barn så tar det ofta inte lång tid innan en bil är inköpt. Det finns många olika sätt att finansiera ett plötsligt bilköp. Vi kommer att gå igenom många i den här artikeln, du kan också läsa mer här.

Olika sätt att finansiera ett bilköp

Det finns en mängd sätt att finansiera olika typer av köp och de allra flesta av dem gäller för bilköp också. Det absolut vanligaste när man vill köpa bil är att ta ett så kallat billån. Detta lån är särskilt anpassat för bilar och det tar bilen som säkerhet för situationer då betalningen eventuellt uteblir. Att ställa bilen som säkerhet för ett lån innebär dock att man kan förlora bilen om man blir sen med betalningarna och det är förstås mycket olyckligt.

Andra sätt att finansiera ett bilköp är billeasing, att höja bostadslånet eller att ta ett privatlån. Zmarta är ett företag som är specialiserade på att förmedla privatlån – eller snabblån och smslån som de också kallas.

Vad är ett privatlån

Man skulle kunna skämta lite med stavningen och kalla privatlån för zmarta lån när man lånar från Zmarta. Faktum är dock att det ligger en hel del i begreppet. Ett privatlån – eller snabblån, smslån – är ett lån som tas för privat konsumtion, vilket hörs på namnet. De pengar man lånar med ett privatlån kan användas för att köpa vad som helst. Denna frihet avseende vad man använder pengarna till är mycket fin. Det är inte alla typer av lån som ger en sådan fin frihet, många typer av lån är knutna till konsumtion av en viss artikel men privatlån kan man använda precis som man vill.

Det är mycket lätt att söka och få ett privatlån. Allt man behöver göra är att besöka en långivares sajt, till exempel zmarta bank, och där fylla i en kort ansökan och sedan vänta på det lånebesked som kommer nästan omgående därefter.

Typiska villkor för ett privatlån

Det finns ett antal väldigt typiska villkor för ett privatlån. Dessa går ut på de olika typer av kostnader som ingår i de betalningar som ska göras varje månad. På ett privatlån måste man betala ränta, det är dels en nominell ränta, dels en effektiv ränta. Den nominella räntan är kostnaden för lånet och den är kopplad till marknadsräntorna. Den effektiva räntan är den sammanlagda summan av de nominella räntorna och avgifter som man behöver betala på lånet varje månad. Till detta kommer amorteringar, avbetalningar, som betalas varje månad.

Call Us