Semestra med husvagnen

Många har redan upptäckt fördelarna med att semestra med sin husvagn. Den ger dig inte bara frihet utan även massor med möjligheter att resa precis vart du vill när du vill. Sverige erbjuder massor med fina campingplatser. Sölvesborg, Billinge, Karlshamn eller Olofström, ja alternativen tar inte slut.

För att få en så bra semester som möjligt ska du först och främst utrusta husvagnen med alla nödvändiga husvagnstillbehör. Exakt vilka dessa är beror på dina egna eller familjens preferenser.

Vad ska du tänka på innan du reser iväg berättar vi lite mer om under nästa rubrik.

Att tänka på innan husvagnssemestern

Förutom den traditionella packningen med kläder och mat så finns det några extra viktiga kontroller som du bör utföra innan avresan.

Ventilationen står som nummer ett. Kontrollera att öppningarna vid tak och golv är fria. Se till att ingenting täcker golvventilerna, för det anses vara livsfarligt.

Belysningen kommer som ett andra steg. Skyltbelysning, bromsljus och blinkers måste fungera utan några problem.

Däcken ska vara i god form, dvs inga sprickbildning andra skador bör finnas. Utan däck kan du inte reda. Lufttrycket ska kontrolleras i förväg. Gör detta gärna på en bensinstation, speciellt om du behöver hjälp.

Tank- och ledningssystemet består av bland annat slangar, slangklämmor och tankanslutningar. Kontrollera att de inte är slitna och byt ifall du tvekar.

Glöm inte husvagnsförsäkringen

Har du planerat färdigt både resväg och packning så gäller det att ta en extra titt på bilens trafikförsäkring. Den täcker skador orsakade medans du är iväg. För att få ersättning behöver du givetvis en försäkring.

För resor i Europa är det en bra idé att skaffa dig ett Grönt kort för husvagnen. Kortet är nämligen ett bevis på att du har en giltig svensk trafikförsäkring. Reser du i Sverige kan du utöka din nuvarande försäkring genom att betala extra premie som täcker även husvagnen.

Nu är du klart med allt. Trevlig resa!

Call Us