Rätt arbetsskor viktigt – även på kontoret

Idag pratas det mycket om ergonomi när man pratar om så kallat stillasittande arbete, eller kontorsjobb. Du har säkert hört mycket om tennisarmbågar, ömma axlar och värkande nackar. Men konstigt nog pratar man knappt om ergonomi för fötterna, någonting som behöver tas på minst lika stort allvar.

 

Om du är mån om att arbeta ergonomiskt behöver du även tänka på dina fötter, dessa två viktiga grundpelare som ska kunna bära dig livet ut. När du hör ordet “arbetsskor” tänker du kanske på arbetsplatser som lager, verkstäder och fabriker. Men faktum är att rätt arbetsskor är viktigt även för dig som arbetar på kontor. Det är nämligen aldrig bra att gå runt i skor som inte känns bra, och särskilt inte i dagens affärsklimat när ståmöten och snabba promenader mellan mötesrum blir vanligare. Du kanske tror att du bara sitter stilla, och att det inte spelar någon roll vilka skor du bär – men inget kunde vara mer fel.

Varför är det viktigt med rätt arbetsskor på kontoret?

Dagens affärsklimat är hektiskt. Snabba beslut ska snabbt kommuniceras på kontoret, beslut som enklast kommuniceras öga mot öga, snarare än via text. Stora kontorsytor gör att du går långt varje dag, och även om du mest sitter still andas inte klassiska oxfords tillräckligt för att dina fötter ska må bra – hur snygga de än må vara. Sedan gäller givetvis att du alltid har skor som sitter skönt och bekvämt, oavsett i vilka miljöer du rör på dig. Att gå runt i obekväma skor kan ge långvariga problem med fötterna, så som hälsporre och pronation.

Att tänka på vid val av kontorsskor

Problemet med arbetsskor för dig som jobbar på kontor är att de måste vara både bekväma och presentabla. Visste du att skorna är det som de flesta tittar på först när de “scannar” ditt yttre? Som tur är blir kontorsmodet allt mer avslappnat, vilket även gäller skorna. På många arbetsplatser är det inte längre så strikt med att du måste bära instängda loafers eller oxfords i skinn. Därför har möjligheterna för bra, bekväma arbetsskor som lämpar sig för kontorsarbete blivit mycket bredare. Under de senaste åren har det till och med blivit trendigt med sneakers till kostymen, vilket öppnar upp för mängder av bra och bekväma skor – som ofta dessutom kostar bra mycket mindre än formella skinnskor.

 

Om du har en arbetsplats där du trots allt måste klä dig i mer formella skinnskor bör du tänka på att antingen skaffa ett par skor med bra sulor. Helst av allt bör du använda ett par inlägg som ger gott stöd åt foten, särskilt om du sedan innan har någon form av fotproblem. Klassiska kontorsskor i skinn går nämligen, tyvärr, inte så väl ihop med pronation, nedsjunken framfot eller hälsporre. Vänd dig till en seriös återförsäljare av sulor för att säkra en bra fothälsa på jobbet. På alignfootwear.se finns iläggssulor för hälsporre och alla andra tänkbara problem med fötterna, sulor som både förebygger och behandlar.

Call Us