Så valde vi resmål till årets solsemester

Så snart regnet och rusket börjar gripa tag om Sverige, och kväver de sista andetagen från den sommar som nu är förbi, kommer längtan. Längan till ljusa mornar och varma sommarkvällar. Längtan efter strandäng och solbränna. I min familj är vi så lyckligt ställda, att vi har råd till, både att hålla en aktivitetsrik sommarsemester här hemma i Sverige, och samtidigt åka på en solresa varje år omkring sportlovsveckorna. Förutom den härliga veckan eller två vi får i solen, så betyder det mycket att ha resan att se fram mot, och prata om. Förväntans glädje är verkligen halva glädjen.

Vart skall vi resa nästa gång?

Eftersom sol och värme är det viktigaste för oss, behöver vi resa som minimum ner till södra Spanien eller liknande breddgrader. Det är ju trots allt februari, och har man otur kan det vara trist väder i Barcelona, Rom eller liknande i den tiden på året. Oftast hamnar vi på någon av kanarieöarna, om vi har en vecka. Har vi två, som vi hade senast, är möjligheterna lite fler. Men det är inte alltid helt enkelt att komma överens om vilket resmål vi skall välja, när vi är 4 starka viljor i familjen. Därför kom vi på en metod, som vi tyckte var rolig som en slags familjeaktivitet. Det startade med en gemensam research, där vi skaffade oss en överblick över vilka möjligheters som var genomförbara rent praktiskt, och inom vår budget.

Ett slags resemålslotto

Därefter skrev vi var för sig ner 7 resmål som vi önskade. Snyggt och prydligt på ett papper i ett kuvert utan märkning. Varje lördagsförmiddag, när vi som regel äter ”brunch” dvs. sen frukost ihop som en familjetradition, hade vi så lotto. Vi drog var och en, slumpmässigt ett av våra kuvert, och om 3 eller fler var samma hade vi funnit vinnaren. Så höll vi på ett par höstmånader, och precis som vi började prata om, att vi kanske måste minska antalet resmål, så kom det tre lika upp ur kuverten. Vi hamnade på Bali till allas jubel. I gamla dagar hade vi nog skrivit för hand, eftersom bläck till skrivaren kostade en mindre förmögenhet. Nuförtiden finner vi dock billiga, kompatibla Canon Bläckpatroner till vår gamla bläckskrivare hos Inkpro. Det är roligast, tycker vi, om man gör det med snygga kuvert, och skapar en formell känsla omkring själva lottningen.

Call Us