Så väljer du rätt täcke

Spelar det någon roll vilket täcke man väljer till sin säng? och vilka olika typer av täcken finns det? Hur skiljer de sig åt? De frågorna ska vi ta upp i den här texten och försöka svara på. Så om du är på väg att köpa ett nytt täcke så kommer du säkert lära dig en del matnyttigt här som du kan ha användning för när du ska ta beslutet om vilket täcke du ska välja.

Vikten av att sova gott

En god nattsömn är oerhört viktigt för din livskvalitet. När du sover gott om nätterna kommer du också vara pigg och produktiv på dagen. Sover du dåligt om nätterna kommer du vara trött och oinspirerad på dagen. Faktum är att täcket kan spela stor roll för hur gott du sover. Ett för varmt täcke gör att du svettas och sover dåligt av den anledningen. Har du ett för kallt täcke så kommer du frysa och sova minst lika dåligt.

 

Så satsa på ett riktigt högkvalitativt täcke som är lagom varmt för den temperatur som du har i ditt sovrum. Täcken finns oftast i tre olika varianter när det gäller temperatur:

  • Svalt (passar på sommaren)
  • Mellan (passar hela året)
  • Varmt (passar på vintern)

 

Stoppning och storlek

Dessutom kan täcken vara fyllda med olika typer av stoppning som har olika kvalitet och egenskaper. De vanligaste stoppningarna är myskandsdun, anddun, mikrofiber eller gåsdun. Mikrofiber är en konstgjord form av dun som inte håller särskilt hög kvalitet. Myskandsdun däremot är mycket högkvalitativt och hjälper dig att sova gott om nätterna. Förutom typ av stoppning så är det också viktigt att välja ett täcke som är lagom stort. Om täcket är för litet kommer du sova oroligt eftersom du kommer att ha svårigheter med att täcka hela kroppen. Ett för stort täcke kan upplevas som bökigt och svårhanterligt. Tänk igenom hur du sover bäst och välj täcke utifrån dina personliga preferenser.

Call Us