Vilken dröm att få bygga ett nytt hus. Du får själv bestämma vilket hus du ska bygga, och sedan välja all inredning.

Det är många val att göra när du bygger nytt hus, och det kan vara svårt att veta vad och hur du ska välja. Det viktigaste är att utgå från dig och din familj, era behov och vad ni tycker om.

Kök

I köket får ni först bestämma själva planlösningen, vill ni ha en öppen planlösning eller ska det vara en köks ö? Eller ska själva matlagningsdelen vara för sig och matrum vid sidan om?

När det är klart med all planlösnings tänkande så kan ni fokusera på andra val som vitvaror – ska det vara vitt, rostfritt eller kanske svarta? Återigen är det bara er smak som ni ska följa, och idag finns det gott om olika alternativ både för kyl, frys och spis. Ni kan skapa ett vanligt traditionellt kök, eller ett helt annorlunda kök som inte är likt någon annans kök.

Välja kakel kan vara svårt – ni ska välja både färg och form på kaklet, och hur stor yta ni vill kakla. Kanske ni ska välja klart vitvaror först och sedan välja kaklet så att ni väljer ett kakel som passar ihop med den stil som ni valt på vitvarorna.

Sist men inte minst – Golvet, hur ska det se ut? Ska ni ka klinkers eller laminatgolv eller parkett. Det är första valet. Sedan när ni valt material så måste ni även välja färg. Vill ni ha ljusa eller mörka golv? Återigen, tänk på den övriga inredningen som ni valt så att ni fortsätter i samma stil.

Badrum

Här får ni bestämma om ni ska ha plastmatta och plastgolv eller helkaklat? Badkar eller dusch?

Det finns jätte stort utbud av olika blandare, duschar, handfat, badkar och toalett stolar. Besök en badrums butik och kolla runt innan ni bestämmer er för vad ni ska ha.

Vardagsrum och sovrum

I vardagsrummet kan ni välja om ni vill ha altandörrar kanske stora i glas som släpper in mycket ljus och som leder ut på en stor vacker altan. Matcha med stora fönster för ännu mer ljusinsläpp. Vill ni ha en öppen spis? Finns många snygga i olika modeller.

Sist, vad ska ni ha för golv och tapeter? Tänk vilken stil ni vill ha.

I sovrummen är det i huvudsak golv och tapeter som är de stora valen.

Tänk på att göra rummen unika och anpassade efter just vem som ska bo där.

Ni ka besöka inr.se för att se utbud och börja planera.

Call Us