Vad ger man en 50-åring?

Är det någon i familjen som snart fyller femtio? Eller bara fyller runt? Den helt allmängiltiga och legitima funderingen som dyker upp är väl, vad i hela fridens namn man ska hitta på för present. Det är ju inte för att man inte vill ge något, tvärtom. Man vill ju komma med något helt speciellt, man vill ju verkligen glädja folk på en sådan dag. Både blommor, vin och choklad kan kännas lite tamt när det gäller en person man känner sig nära – och det inte rör sig om en vinälskare.

Har ni funderat på att bjuda på restaurangbesök? Helt enkelt gå ut och äta ihop på en lite exklusivare restaurang eller kanske ett ställe med särskilda specialiteter?

Eftersom det är en överraskning och en present kan du skicka ut skriftliga inbjudningar minst två veckor i förväg. Du vill förmedla att detta är en födelsedagsfest, inte bara en vanlig middag med vänner.

Planeringen

Kontakta restaurangchefen för att skapa en special meny; detta kommer att minska på förvirring och kostnad. Välj aptitretare och kanske tre huvudrätter – en fisk, ett kött, en vegetarisk. Beställ både vitt och rött vin till den här menyn

Ha en medsvuren som går till restaurangen 30 minuter före festen och personalens vetskap (var noga med detta) fixar till lite extra vid bordet. Lägger till några blomsterarrangemang och ljus. Ställer fram skålar med nötter eller oliver och öppnar några flaskor vin så att de första personerna som kommer, kan få ett glas.

Det här kan vara bra att betala i förskott; Restaurangen kan lägga ev. till tillägg på ditt kreditkort senare; huvudpersonen ska självklart inte se räkningen. Faller den stora dagen innan lönen har gått in, kanske du ska lägga ut för några av gästerna om ni arrangerat betalknyt, kan det vara värt att ta ett mindre lån. Klicka in på http://profilkredit.se.

Call Us