Var rädd om barnens känsliga hud på semester

Antalet barn som utvecklar barneksem har ökat kraftigt. Idag får cirka 20% av alla barn barneksem, som är en ärftlig hudsjukdom. Den här hudsjukdomen gör så att huden blir torr och kliar och som i perioder utveckas till eksem. Det är dock långt från alla barn som utvecklar eksem, men du bör ändå vara rädd om barnens hud hela året om.

Hudprodukter för barn, Bio oil

Det finns ett antal vårdprodukter som kan behandla torr och irriterad hud. En dryg och näringsrik hudkräm kan vara lösningen om problemet redan uppstått. Hudkrämen bör naturligtvis vara utan parfym så att barnet inte får allergiska reaktioner. Du kan hitta bra och näringsrika hudkrämer för barn här.

De små tål inte alls kosmetiska produkter på samma sätt som vi vuxna. Du bör undvika tvål och oljor i barnens bad, eftersom de faktiskt är med till att torka ut huden. Därför ska barn vanligtvis inte smörjas in dagligen, förutom om de har torr hud. På sommaren är det dock väldigt viktigt att barnen alltid har solskyddskräm på sig, så att de inte bränns av solen.

Därför får du och ditt barn torr hud

Vår moderna livsstil och det kalla vädret utomhus påverkar oss och gör att vi, små som vuxna, får torr hud på vintern. Det blåsiga och kalla vädret gör  luften utomhus torr och hemma är det element, ventilationssystem och köksfläktar som är med till att göra luften i våra hem väldigt torr. Samtidigt förhindrar vår effektiva isolering av hus, att frisk luft kommer in. Vår moderna livsstil och det kalla vädret påverkar därför fuktbalansen och torkar ut hudens skyddande barriär.

Det är väldigt viktigt att ta hand om barnens hud, speciellt på våren och sommaren. Du bör inte underskatta solens starka strålar på våren. Under den perioden har den bleka vinterhuden ännu inte hunnit bilda pigment och därför är huden mer sårbar mot vårsolen. Speciellt barn är sårbara eftersom de spenderar många timmar om dagen utomhus.

Call Us