Vill du satsa på en snygg oljemålning?

När du ska köpa hem tavlor till ditt hem, så finns det ju idag en hel del att välja på. Något som kan vara snyggt att satsa på, det är en oljemålning. Det ger då en lite mer äkta känsla av att ha konst på väggarna. Sedan är det helt ok att kombinera flera oljemålningar med andra typer av tavlor om du vill det.

Just att ha tavlor och annat på dina väggar, det gör mycket för själva inredningen. Så utöver oljemålningar kan du satsa på att hänga upp posters, fotografier, canvastavlor och så vidare.

Inred ditt hem med tavlor

Tavlor och oljemålningar kan som sagt göra mycket för din inredning. Du kan då få till en personlig inredning som passar dig. Du kan antingen välja att köpa tavlor som passar med den övriga inredningen du har, när det kommer till färger eller stil. Eller så köper du bara en för att det är ett motiv som tilltalar dig. Just motivet bör ju vara något du tycker om att titta på! Det bästa är därmed alltid att utgå från vad för känsla du får när du ser ett visst motiv eller en viss tavla.

Även om det kan vara snyggt att matcha färger och annat i tavlorna med dina möbler och din övriga inredning, så är inte det som är det viktigaste. Så känn inte att du måste köpa en tavla, bara för det ändamålet. En tavla eller oljemålning är ju så mycket mer än bara inredningsdetalj.

Hitta tavlor som passar dig

Om vi frångår motivet, så är det annat som kan spela roll när du ska välja en tavla eller en oljemålning. Bland annat dess storlek. Det är ju så att idag finns det ju tavlor i en mängd olika storlekar. Motivet i sig kan vara liggande eller stående, så att storleken är antingen på bredden eller höjden. Vad för storlek du ska ha, det bestämmer du själv. Men tänk på att en allt för liten tavla, ensam på en stor vägg kan se ynkligt ut, så väl som att en allt för stor tavla på en liten vägg kan ta över helt och hållet.

En annan sak att tänka på, det är var dina tavlor ska hänga och hur högt upp de bör vara. Man brukar säga att de ska hänga i ögonhöjd. Det innebär att du då har motivet rakt framför dig då du tittar på det. Sedan är det upp till dig hur det ska vara för övrigt.

Sedan är det bra att även hitta rätt ram för dina tavlor, för det kan göra mycket för själva motivet. En del tavlor kommer med ramar, andra får du rama in själv.

Köp snygga tavlor och oljemålningar

Om du är på jakt efter att köpa tavlor och oljemålningar så kan du hitta mycket snyggt hos Konstlagret. De har ett brett utbud av oljemålningar, tavlor, posters, canvastavlor och mycket mer. Det är smidigt att kunna köpa det du behöver, direkt på nätet!

Call Us