Semestra i en megastad

Det finns få saker som är så spännande som att besöka en riktigt stor stad. Det finns numera ganska många megastäder i världen så det är bara att välja och vraka. När du funderar på att besöka en megastad ska du dock komma ihåg att det stor skillnad mellan västvärldens rena och högt utvecklade megastäder och de som finns i Afrika och Asien – i de senare är det ofta stor misär och mycket svårt att ta sig fram på grund av den enorma trafiken.

Välj stad att besöka

När du ska välja staden för ditt besök måste du med andra ord komma ihåg att vissa saker som du kan göra i väst kan du inte göra i öst eller syd. Det som är fördelen med öst och syd är att priserna där är låga så du kan komma undan med en mycket mindre resbudget.

Som med allting annat är det kompromisser som behöver göras men beroende på dina intressen så kommer du säkert att komma fram till vilken stad som passar dig bäst.

Saker du inte får glömma inför resan

Innan du reser är det några saker du bör komma ihåg. Här är en kort lista att tänka på:

  • Du kan behöva ett visum för att komma in i det land du ska besöka
  • Tänk på att kontrollera att din försäkring gäller
  • Glöm inte att ta med dollar eller euro i kontanter. Det är inte alltid du kan använda kreditkort
  • Om du ska shoppa stort kan du behöva en extra resväska

Låna till reskassan

Det är mycket enkelt att ta ett lån till din reskassa. Privatlån av typen smslån är ett mycket bra sätt att få loss pengar till en resa. Du behöver bara fylla i en kort ansökan. Du hittar mer information om smslån och jämförelsetjänster av olika smslån här: selectbanks.se

Call Us